måndag 29 augusti 2011

BALSAMICOFILÉ MED KANTARELLER


4 pers

ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör att steka i
flingsalt, peppar

Kantareller:
200 g rimmat fläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
olivolja
1 påse ruccola

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt ca 3 min.
  2. Sätt ugne på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Bryn runt om i panna med 1/2 msk smör. Salta och peppra. Pensla med lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 min tills innertemperature är 67 grader.
  3. Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, olivolja och ruccola.
  4. Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med kantarellerna. Strö över flingsalt och peppar.
Servera med potatisgratäng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar