söndag 14 april 2013

UGNSPANNKAKA MED SPENAT, OST OCH BACON


Ugnspannkaka äter vi relativt ofta här hemma, men aldrig några varianter. Det här receptet hittade jag hos Lotta på hennes blogg Två små kök. En mycket god ugnspannkaka, ganska mäktig så man behöver ingen jättebit!!

4 stora bitar eller 6 lite mindre

2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
6 dl mjölk
3 ägg
1 påse babyspenat (65 g)
2 paket knaperstekt bacon
3 dl riven prästost (eller annan lagrad ost)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda mjöl och salt. Vispa ihop med 3 dl mjölk till en slät smet. Vispa sen i resten av mjölken och äggen. 
  2. Blanda pannkakssmeten med bacon, spenat och riven ost och häll i en smord ugnsform. 
  3. Tillaga i ugn på 225 grader i ca 25 min. Den är klar när den inte är rinnig inuti längre utan den har stannat.
  4. Ha koll så att det inte bränns och täck ev över den mot slutet med aluminiumfolie. 
  5. Låt ugnspannkakan vila en stund innan den skärs upp.  


13 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut! Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut. jag brukar gör ugnspannkaka med kasslertärningar, som jag steker direkt i formen med smör innan jag häller i smeten. Kul att pröva något annat ibland. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  3. ser spännande ut men jag känner mig tveksamt skeptiskt...men får såklart prova.
    Lena från make a head food

    SvaraRadera
  4. Men åh så smarrigt det låter, älskar ugnspannkaka och har gärna ner ost och spenat också utöver det obligatoriska baconet :D

    SvaraRadera
  5. Ja, ungspannkaka är mäktig, tror bara att du glömde skriva ägg i receptet. Kram/ Gosia

    SvaraRadera
  6. Gott att variera ugnspannkakan på olika fyllningar!
    Om du kikar in till oss så har du en liten överraskning att hämta där:)
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Vilket häftigt recept, ser jättegott ut!

    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Ser verkligen häftigt och gott ut. Har aldrig testat (eller sett) ugnspannkaka med sån fyllning, utan bara vanlig med eller utan fläsk. Kanske är ngt att testa! :)

    SvaraRadera
  9. Igår gjorde vi ugnsomelett, också jättegott och variation som förnöjer! :)

    SvaraRadera
  10. Jag hade också ugnspannkaka med bacon igår men det ska jag testa nästa gång att fylla på med spenat och ost. Det låter gott!

    Ha det så bra! Kram

    SvaraRadera
  11. Allt gillas av mig (förutom bacon, men det vet du säkert) :) Ser jättegott ut, mums!

    SvaraRadera