torsdag 18 april 2013

CHEESECAKE MED RÄKOR OCH LIME


Den här cheesecaken med räkor och lime gjorde jag till påsk, den blev väldigt uppskattad!!
Här har det varit riktigt varma dagar nu 18 grader, idag dock lite regn. Nu har jag slängt av mig vinterjackan sen i  måndags!! Gött!

ca 8 pers

75 g smör
200 g pumpernickelbröd eller kavring

Fyllning:
4 gelatinblad
300 g skalade räkor
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
2 st lime (skal av båda, saft av en)
200 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
limepeppar

Garnering:
tex:
räkor, svart rom, dill, gräslök
det är bara fantasin som sätter gränser

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält smöret. Mixa brödet till smulor, mixa sen i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen i en timme
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. 
  3. Hacka räkorna (låt ev rinna av) och blanda med gräslök och dill. Tillsätt skal och saft från lime, philadelphiaost och all gräddfil. Spara en matsked av gräddfilen.
  4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta på låg värme i en kastrull. Blanda med matskeden av gräddfilen och blanda noggrant ner i räkblandningen. Smaksätt med lite limepeppar. 
  5. Bred ut blandningen i formen över brödsmulorna. Plasta in och kyl i några timmar gärna över natten. 
  6. Ta ut cheesecaken en stund innan servering och garnera den. 




17 kommentarer:

  1. Ser verkligen jättegod ut! Ska ha kalas med familjerna nästa helg..det där kan kanske vara något att göra då. Såg också ditt goda förslag på ugnspannkaka nedan. Mums!

    Angående kladdkaka, så är det precis samma sak med min son. Han tycker inte alls om när man smaksätter med kaffe eller något annat gott. Men, den här kladdkakan som jag har i mitt senaste inlägg den älskar han.

    Vad härligt med värme. Här är det runt 11 grader men väldigt regnigt och blåsigt. Känns stundvis som om det är höst :-(

    SvaraRadera
  2. Godetis så gott : ) kram Sofia vacker är den med!

    SvaraRadera
  3. Åh, så galet gott! Min jacka har också åkt fram. Blåst i dag men jag framhärdar att nu har våren kommit. Punkt! Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh länge tänkt göra nåt liknande men aldrig provat...
    Ser gott ut!
    Ha en fin helg
    Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  5. Ser riktigt god ut! Älskar allt som är i och på.

    Kram kram

    SvaraRadera
  6. Galet sugen blev jag på en sån god räktårta! Hur många personer räcker den till?

    SvaraRadera
  7. Oj vad gott, har läst receptet förr men aldrig gjort.
    Det är nog dax :)
    Lena från Make a head food

    SvaraRadera
  8. Vilken fin! Min lillebror tar studenten i juni. det är vore ju perfekt för motttagningen.

    SvaraRadera
  9. Oj vad god den där såg ut! <3

    SvaraRadera
  10. Såna cheesecakes är riktigt goda! Gott, gott ser det ut. :)

    SvaraRadera
  11. Vad gott! Har gjort en liknande tårta till midsommar och jul med lax i som är väldigt god! För mig som inte gillar sill så är det välkommet på buffébordet!

    SvaraRadera
  12. Så fin den är och den låter dessutom galet god! Vi brukar göra med matjessill till midsommar men denna ska vi absolut ta och prova någon gång!

    SvaraRadera
  13. Yammieee! Planerar att jag ska göra nån typ av denna cheesecake till valborg...

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Roligt att du gillade min blogg! Och kul att du kommenterade så jag hittade hit, för här fanns det ju också en hel del godsaker! Den här cheesecaken ser ju supergod ut! Och somrig låter den, måste ta och prova den!

    SvaraRadera