Lasagne är en av de få maträtter vår son äter hemma, alla har ju sin egen smak på köttfärssåsen. Här kommer mitt recept iallafall. Jag använder samma till spaghetti.
4-5 per
ca 10 lasagneplattor
500 g köttfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 fond du chef beef
1 tsk mörk soja
400 g krossade tomater
2-3 msk grädde eller mjölk
Ostsås:
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör
4 dl riven smakrik ost
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en stekpanna. När löken är mjuk och glansig tillsätt köttfärsen och stek den färdig. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré och ajvar relish och stek vidare nån minut.
- Tillsätt oregano, basilika, fond du chef, soja och krossade tomater. Låt puttra några minuter. Tillsätt grädde eller mjölk.
- Under tiden köttfärssåsen puttrar gör du ostsåsen.
- Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Rör ner 3 dl riven ost.
- Bred ut hälften av ostformen i en smord form ca 20x30 cm. Varva plattorna i tre lager med färssåsen i de två mellanlagren. Bred ut resten av ostsåsen överst. Strö över resten av den rivna osten.
- Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min.
sv: Tack så jättemycket :))
SvaraRaderaÅh, lasagne är något av det godaste jag vet!
Nu blev ja sugen på lasagne,en av mina favoriter
SvaraRaderaJa lasagne gillar vi här också!
SvaraRaderaFinas mammis
Älskar lasange : ) tack för inspirationen kram Sofia
SvaraRaderaSå gott och vilken fin bild du har fått till!
SvaraRadera