En mycket god och fräsch lax rätt med stekta citroner. En riktig sommar mat tycker jag.
4 pers
800 g potatis (jag använde färskpotatis)
150 g haricot verts
1 stor morot
1 rödlök
1 citron
450 g laxfilé
lite ruccolasallad
olivolja, flingsalt, svartpeppar
Dressing:
1 msk dijonsenap
2 msk flytande honung
1 msk kapris
1 msk olivolja
saften av 1 citron
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 250 grader. Dela potatisen och lägg på en djup ugnsplåt. Blanda med olivolja, flingsalt och svartpeppar. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min.
- Ansa bönorna (jag använde mig av frysta som är smidigt), skala och hyvla moroten. Koka grönsakerna nån minut.
- Skala och skiva löken i 1/2 cm tjocka skivor.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Skär laxen i kuber. Skär citronen i 1/2 cm tjocka skivor.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek citronerna tills de fått fin färg. Ta upp den och stek laxen ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt morot och bönor den sista minuten.
- Blanda potatis, bönor, morot och ruccola på ett stort fat eller fyra tallrikar. Toppa med laxen. Ringla över dressingen och lägg på citron och lökskivor.
Jag blev nyfiken på din dressing. Verkar vara goda smaker i den! Ska jag försöka lägga på minnet!
SvaraRaderaDen där honungsdressingen låter hur gott som helst mmm.
SvaraRaderaDen passade väldigt bra till själva maträtten!!
RaderaMmmm de där ser riktigt gott ut och spännande dressing
SvaraRaderaDe såg super gott ut!
SvaraRadera