Jag köpte lakrispulver när jag var i Köpenhamn för ett tag sen. Och det första jag tänkte på när jag såg det var givetvis Pannacotta. Dom här blev bara så goda bra smak av lakrispulvret. Man vill bara ha mer!! Lakrispulver finns i specialbutiker och på nätet. Jag kommer helt klart köpa mer när det är slut!!
4 pers
5 dl grädde
2 gelatinblad
1/2 dl socker
1 msk lakrits pulver
GÖR SÅ HÄR:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
- Koka upp grädde, socker och lakrispulver. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i formar och låt stå i kylen några timmar.
Garnera med färska hallon.
För en lakritsälskare är det här en superdessert!!
SvaraRaderaVisst är det!!
RaderaMums! :D
SvaraRaderaHar också sånt pulver hemma. Får se vad jag ska göra med det. Pannacottan ser gottig ut!
SvaraRaderaKram Malin
jättefina bilder,har oxå gjort lakrits pannacotta men de föll mig inte i smaken.kollade igenom de receptet ja använde och nu ser ja vad felet är.tyckte att de var konstigt,älskar verkligen lakrits.
SvaraRaderafår nog testa igen .
Å vilken fin bild! Har aldrig provat att göra pannacotta men de verkar ju enkelt :)
SvaraRaderaOkej, då måste vi också lägga våra händer på en burk pulver, älskar lakrits båda två!
SvaraRaderaSer så gott ut, får jag också testa framöver mums!
SvaraRaderaSer supergott ut, jag älskar lakrits men bara saltlakrits. Hur smakar lakritspulver, som sött eller salt? Kika gärna in på min matblogg, har precis lagt ut en Ib Laursen-tävling där =)
SvaraRaderaDet är mald rålakrits så smaken skulle jag vilja säga är inte sött och inte salt.
RaderaHej! Fin blogg du har :-) Ska testa det här receptet! En fråga ... vad har du för kamera?
SvaraRaderaKram SarasDelikatesser
Tack så mycket!! Jag har en Canon 550D.
RaderaAha..säger mig inte så mkt .. har inte så bra "kamerakoll". Har du makroobjektiv?
SvaraRaderaEn system kamera. Jag har bara det objektivet som följde med kameran!
Radera