söndag 29 juli 2012

KYCKLINGGRATÄNG MED DIJONSENAP OCH BASILIKA


Det här är en riktig festrätt men den funkar givetvis lika bra till vardags!!
Ibland när man köper fryst kycklingfilé ligger det 3 stora filéer istället för 4. 

4 pers

4 kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfiléerna så att de får färg.
  2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsform och lägg tomaterna på kycklingen. Repa av basilikabladen och hacka dem grovt strö sedan över.
  3. Rör ut dijonsenapen i grädden och tillsätt pressad vitlök. Blanda med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och strö över riven ost. 
  4. Gratinera i 20-25 min. Kontrollera att kycklingen är klar.
  5. Servera med ris och haricot verts.


2 kommentarer:

  1. Åh det här bara måste jag testa att laga, känns som något min sambo hade älskat! :)

    SvaraRadera
  2. Vilken himla bra vardagsrätt, kanske tom barnen kan gilla ; )

    SvaraRadera