Det här är en riktig festrätt men den funkar givetvis lika bra till vardags!!
Ibland när man köper fryst kycklingfilé ligger det 3 stora filéer istället för 4.
4 pers
4 kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt, peppar
2 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfiléerna så att de får färg.
- Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsform och lägg tomaterna på kycklingen. Repa av basilikabladen och hacka dem grovt strö sedan över.
- Rör ut dijonsenapen i grädden och tillsätt pressad vitlök. Blanda med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och strö över riven ost.
- Gratinera i 20-25 min. Kontrollera att kycklingen är klar.
- Servera med ris och haricot verts.
Åh det här bara måste jag testa att laga, känns som något min sambo hade älskat! :)
SvaraRaderaVilken himla bra vardagsrätt, kanske tom barnen kan gilla ; )
SvaraRadera