Det här receptet hittade jag på Remsans fina blogg Remsans bistro. Tack för det här receptet, dom blev supergoda. Ska jag helt klart göra fler gånger.
Jag gjorde dom lite större för jag gillar större bullar, jag gjorde 14 st men vill man kan man göra 20 lite mindre.
14 st
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 msk honung eller sirap
2 syrliga äpplen rivna
2 tsk salt
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
5 dl vetemjöl
10 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
GÖR SÅ HÄR:
- Smula jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och det mesta av mjölet. Arbeta i maskin till en smidig deg.
- Låt den jäsa övertäckt 30 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut den något och skär den i 14 bitar eller 20 om du hellre vill ha det. Rulla varje bit till en bulle. Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 min.
Bullarna ser hur goda ut som helst : ) kram Sofia
SvaraRaderaHärliga bullar ska det vara äppelbitar eller äpplemos i bullarna?
SvaraRaderaOj, jag glömde skriva det i receptet. Har lagt till det nu!!
RaderaVilken fin blogg du har Tina! Massa goa recept!
SvaraRadera/Pia M :-)
Tack!!
RaderaKul att du har hittat hit förresten!!!:)
RaderaÄlskar bröd i alla former, de här verkar jättegoda!
SvaraRaderaKram Malin
Ja dom blev verkligen lyckade!!
RaderaVad kul att du testade bullarna! Det går att riva ned lite vad som för att göra bullarna saftiga, även rödbetor eller morötter.
SvaraRaderaPerfekt,dom blev verkligen saftiga och goda. Kan ju vara spännande att testa med rödbetor i!!
Radera