Här gäller det att krypa ner i den mysiga filten i soffan, det är ju ruggigt ute, rena rama höstvädret. Regnigt och kallt!! Huh.
Jag gjorde iallafall en härlig GI rätt med saffransmarinerad mozzarellaost.
4 pers
4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
8 tunna skivor salami
100 g riven parmesanost
1 msk smör
2 paket minimozzarella
2 paket saffran
2 askar cocktailtomater
valfri sallad
valfria nötter
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär ett snitt i filén. Fördela salami och parmesanosten i vecket. Spara lite ost till gratineringen.
- Hetta upp en stekpanna och bryn filéerna 1 min på varje sida. Lägg filéerna på en ugnsplåt och strö över salt, peppar och parmesanost. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är klar.
- Häll av lagen från mozzarellabollarna. Blanda mozzarella och saffran i en skål. Tillsätt tomaterna.
- Fördela salladen på tallrikar. Ringla över lite god olivolja.
- Lägg på kycklingfilén och toppa med nötter. Servera med mozzarellasalladen.
Ja ruskväder är det allt : / Maten ser hur god ut som helst : ) kramar Sofia
SvaraRaderaRiktigt god rätt har gjort någon liknande för ett tag sedan.
SvaraRaderaMmm så gott! Spännande med saffransmarinerad Mozzarella. Har jag inte sett förut.
SvaraRaderaÅh wow vad gott!
SvaraRadera