4 pers
400 g kycklingfilé
250 g äggnudlar, okokta
3 tsk olja
1/2 purjolök
250 g wokgrönsaker
1 tsk sambal oelek
2 msk ketjap manis, söt indonesisk soja
2 msk sweet chili sås
4 ägg
GÖR SÅ HÄR:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och spola dem sen i kallt vatten efter att nudlarna kokat klart.
- Skär kycklingfilén i strimlor, skölj och skiva purjolöken.
- Hetta upp oljan och bryn kycklingen. Tillsätt purjolöken och wokgrönsakerna och fräs någon minut i het panna. Tillsätt sambal oelek, ketjap manis och sweet chili efter smak och tycke. Rör under ca 3 min.
- Tillsätt nudlarna och värm upp nudelwoken. Gör en omelett av äggen och strimla dem sedan.
- Blanda i den strimlade omeletten i woken.
åh va smarrigt,och nu vill ju ja oxå ha...
SvaraRaderaAlltså först läste Anki att det stod Bambi Goreng... funderade lite på om det var med rådjur i eller...:) Nej, man ska inte ha för brått när man läser!
SvaraRaderaHaha, så det kan bli!! Rådjur har jag faktiskt inte ätit nån gång, men jag skulle inte vilja ha det i wok (fast det är kanske gott, jag vet inte)
Radera