Det här brödet blev väldigt syrligt och gott. Gjord på en fördeg som stått i rumstemperatur 1 dygn.
Brödet har bra struktur då det innehåller både havregryn och havrekli.
2 bröd
Brödet har bra struktur då det innehåller både havregryn och havrekli.
2 bröd
Fördeg:
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 dl rågsikt
Andra degen:
7 dl vatten
2 msk salt
2 msk matolja
12 dl rågsikt
2 dl havrekli
1 1/2 dl havregryn
6 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR:
- Första degen. Blanda vatten och jäst. Tillsätt rågsikt och rör till en jämn smet. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur 1 dygn.
- Dag 2: Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i maskin i 10 min. Jäs i bunken i 30 min.
- Häll upp degen utan att arbeta den på bakbord. Dela i två delar. Forma till bröd, degen är kladdig.
- Sätt in bröden i 250 grader i 10 min, sänk därefter värmen till 200 grader och låt bröden stå inne i ytterligare 30 min.
Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)
SvaraRaderaåh va härligt de ser ut,perfekt slipper man vänta 3-5dagar på surdegen.
SvaraRaderaTack för tipset
Så gott och smidigt!
SvaraRadera