söndag 11 mars 2012

HALLONPANNACOTTA PAJ


8-10 bitar


Det här receptet hittade jag på Tasteline och har spanat in det nu ett tag. Jag kan ju säga att jag ångrar inte att jag gjorde denna. SÅ GOD, man vill bara ha mer!!

Pajdeg:
12 st digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

Färska bär till garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Kör kex och smält smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret löst sig.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
  5. Mixa hallonen med mixerstav till en puré. Rör ner creme cheese och purén i grädden. Vispa till en jämn smet och häll den i pajformen.
  6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.





9 kommentarer:

  1. åh de ser jättegott ut,så smarrigt.kan tänka mig att man vill ha mer av de goda då man ser detta framför sig

    SvaraRadera
  2. Jag dör så gott! Bara namnet säger ju allt. Låter som en komination av pannacotta och cheesecake, vilket inte kan vara annat än gott. Härliga bilder.
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  3. Det är precis som du skriver Remsan...en blandning av pannacotta och cheesecake!!

    SvaraRadera
  4. Mums, den både ser ut och låter helt fantastiskt god!

    SvaraRadera
  5. Oj,vilken mums och vilka härliga färger

    SvaraRadera
  6. Underbart god den ser ut mmm, när jag komma över på fika? ;)
    Önskar dig en trevlig fredagskväll, kram!

    SvaraRadera
  7. Du är välkommen när som helst Amy...:))

    SvaraRadera
  8. Ser såååå gott ut :D Tänker pröva imorgon! Hoppas på goda resultat <3 Tack för receptet! - AmiQ

    SvaraRadera