Den här potatissalladen är från en gammal Viktväktarbok. Väldigt god med soltorkade tomater och knapriga valnötter. Görs med fördel på färskpotatis som nu mer finns året om. Dock är den inte svensk än....
Svegro har fina 1 kg påsar med delikatesspotatis, bla färskpotatis.
(Svegro.se)
6 pers
1 1/2 kg kokt kall potatis (gärna färsk)
ruccolasallad
10 soltorkade tomater
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
10 valnötter
20 g parmesanost
GÖR SÅ HÄR:
- Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Dela tomaterna i mindre bitar.
- Blanda med ruccolasalladen.
- Blanda samman olja, vinäger, senap, salt och peppar i en skål och häll den över potatissalladen. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem.
- Riv parmesanosten och tillsätt den, rör om försiktigt.
Servera potatissalladen med tex grillad kyckling
Har lite svårt för kletiga potatissallader. Denna låter ju fantastiskt fräsch och god!!
SvaraRaderaMmmm.... vilket härligt recept på potatissallad! Kan bara föreställa mig att den blir riktigt god!
SvaraRadera