torsdag 17 november 2011

LAMMFÄRSBIFFAR MED OLIVER


Det här receptet kommer från Ulrika Davidssons bok "LHCF på mitt sätt". I receptet är det lammfärs men jag tog nötfärs och det blev lika bra det. Servera med en sallad.

4 pers

2 vitlöksklyftor
500 g lammfärs
3/4 dl grädde
2 tsk oregano
salt, peppar
6 stora gröna oliver med paprika
1 msk smör
1 1/2 dl grädde
1 msk kalvfond

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda lammfärs, grädde, oregano och vitlök i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Forma färssmeten med blöta händer till biffar. Dela oliverna och tryck ner i biffarna.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna på medelvärme i ca 4 min per sida.
  4. Häll på grädde och fond och låt såsen koka ihop några min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med sallad eller varma grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar