onsdag 12 oktober 2011

BOEF BOURGUIGNON


6 pers

ca 1 kg högrev
150 g bacon
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor
ca 3 dl buljong samt rödvin
3-4 morötter
ca 15 smålökar
2 msk vetemjöl
150 g färska champinjoner

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i tärningar. Skär bacon i strimlor. Bryn köttet i omgångar och till sist bacon. Lägg över efter hand i en gryta.
  2. Smaksätt efter behag med salt, peppar och timjan och pressa vitlöken. Tillsätt buljong och vin och låt grytan koka ca 1 1/2 timme. 
  3. Skala och skär morötterna i slantar. Skala löken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Lägg i morötter i grytan och koka några minuter till. Fräs lök och champinjoner och tillsätt sen i grytan. 
  4. Rör ut vetemjölet i lite vatten och red grytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar