20 st
Fördeg:
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
10 g jäst
1 krm salt
Deg:
4 dl vatten
40 g jäst
1 ägg
1 msk socker
13 dl vetemjöl Special
3 tsk salt
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till fördegen och ställ den att jäsa i rumstemperatur över natten.
- Lös sedan jästen och fördegen i ljummet vatten, blanda ner alla övrigra ingredienser utom saltet och knåda med degblandare i 10 min.
- Tillsätt saltet och knåda ytterligare 10 min.
- Låt degen jäsa i 30 min. Dela i 20 bitar och rulla till bullar. Platta ut dom lite och sätt på bakplåtspapper.
- Pensla med vatten och strö över vallmofrö.
- Sätt nu ugnen på lägsta temperatur ca 40-50 grader. Sätt in en skål med vatten i botten och låt bullarna jäsa i ugnen till dubbel storlek.
- Ta ut bullarna och värm ugnen till 250 grader.
- Sätt in bullarna och spruta in vatten i ugnen med en blomspruta. Efter 10 min sänks temperaturen till 200 grader. Baka bullarna i 22-25 min.
- Ta ut bullarna och spruta lite vatten på dem. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar