onsdag 24 augusti 2011

HOISINKRYDDADE KYCKLINGBEN


4 pers

1 kg kycklingben
salt, peppar
1 dl hoisinsås
2 msk hackad persilja
200 g champinjoner
1 liten purjolök
2 msk sojasås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingbenen generöst med salt och peppar och lägg över på ett ugnssäkert fat. Tillaga i ugnen i ca 30 min.
  2. Ta ut från ugnen. Pensla benen med hoisinsås och strö över persiljan.
  3. Skiva champinjonerna grovt. Strimla purjolöken. Stek svampen i en het panna med olja tills den fått fin färg. Tillsätt sojasåsen och purjolöken och fräs ytterligare 1-2 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen och svampen med basmatiris, en grönsallad och gärna bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar