4 pers
En härlig och krämig soppa. Använd gärna Amandinepotatis. Dess fylliga smak gifter sig bra med övriga ingredienser.
1 gul lök
2 morötter
4 potatisar gärna Amandine
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 liter vatten
2 dl creme fraiche smaksatt med saffran och tomat
salt, peppar
1 ask körsbärstomater
500 g torsk
.
GÖR SÅ HÄR:
- Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt.
- Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter.
- Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 min under lock. Vispa i creme fraichen och koka ihop ett par minuter. smaka av med salt och peppar.
- Skär fisken i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5-6 min.
- Dela och lägg i tomaterna.
Servera gärna med nybakat bröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar