tisdag 23 augusti 2011

FISK- OCH SAFFRANSSOPPA


4 pers

En härlig och krämig soppa. Använd gärna Amandinepotatis. Dess fylliga smak gifter sig bra med övriga ingredienser.

1 gul lök
2 morötter
4 potatisar gärna Amandine
2 msk mild olivolja
3 msk konc fiskfond
1 liter vatten
2 dl creme fraiche smaksatt med saffran och tomat
salt, peppar
1 ask körsbärstomater
500 g torsk
.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skala, dela och skiva potatisen tunt.
  2. Fräs lök, morot och potatis i olivolja ett par minuter.
  3. Tillsätt fiskfond och vatten. Sjud i ca 10 min under lock. Vispa i creme fraichen och koka ihop ett par minuter. smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i kuber och lägg i kastrullen. Sjud försiktigt i 5-6 min.
  5. Dela och lägg i tomaterna.
Servera gärna med nybakat bröd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar