måndag 25 november 2013

EWALIES BRÖDMIX


För ett tag sen träffade jag Ewa Skiöldebrand på Höganäs Saluhall där hon demonstrerade sina goda mixer, som bla. brödmix, knäckemix, müslimix och browniemix. 

Jag har nu provat Brödmixen.

 Ewalies produkter är helt naturliga råvaror, inga konstiga tillsatser, dessutom är dom glutenfria och ekologiska med ett låg GI värde.

Och visst är det perfekt att som med brödmixen bara tillsätta yoghurt och sen i  ugnen??!!

Det här brödet blev mycket gott, smakade fräscht och naturligt. En naturlig sötma kommer från de torkade aprikoserna. Brödet håller sig saftigt och fint flera dagar.

Ewalies produkter kan man bla hitta på ica, hemköp och coop. Gå in på hemsidan och kolla butiker. Det finns i Icas centrallager så om just din butik inte har den kan man be att dom tar in det. På hemsidan hittar man även en massa smarriga recept med lågt GI värde, även Ewalies andra produkter som Browniemix, falafelmix och våffelmix.



söndag 17 november 2013

GRILLAD FALUKORV MED MATVETESALLAD


Att hitta rätter med korv tycker jag är svårt, på VV hittade jag detta fräscha och goda receptet. Fullproppat med grönsaker. Ett mycket snabblagat recept som är perfekt vardagsmat. 

Propoints: 14

4 port matvete
2 morötter
1 röd paprika
1 stånd broccoli
1/2 rödlök
1 äpple
2 tsk olivolja
400 g falukorv
4 msk sweet chilisås

GÖR SÅ HÄR.

  1. Koka matvetet enligt förpackningen. Skala och skär morötterna i mindre bitar, tärna paprika och äpple. Dela broccoli i mindre buketter och strimla löken.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsaker och äpple. Vänd ner matvetet och låt det steka med en stund.
  3. Skiva korven och grilla i grillpanna. Servera med matvete och sweet chilisås. 









söndag 10 november 2013

KYCKLINGFILÉ MED SÖTPOTATIS OCH BÖNSALLAD


Oj vad gott det här blev. Här är en kombination av kycklingfilé, rostad sötpotatis, melon, päron, röda bönor och ruccola som bara blev sååå gott tillsammans. Receptet är från Viktväktarna och är ett bra mättande recept.

12 pp/per person

800 g sötpotatis
600 g kycklingfilé
4 rödlökar
6 dl röda bönor, kokta/konserverade
4 skivor honungsmelon
2 päron
4 dl ruccola
4 tsk olja
4 tsk balsamvinäger
1 msk örtkryddor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och dela sötpotatisen i klyftor, lägg på en bakpapperklädd plåt tillsammans med strimlad lök. Krydda med salt och örtkryddor. Tillaga i ugn ca 25 min. 
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av.  Blanda med tärnad melon, päron och ruccola. Blanda olja, vinäger och örtkryddor, häll det över salladen. 
  3. Stek kycklingfilén i en fettsnål stekpanna. 
Servera med potatisklyftor och bönsallad.






söndag 3 november 2013

KOKT FALUKORV MED PEPPARROTSSÅS


Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott. Helst ska det vara så pass mycket pepparrot i såsen att det går upp i näsan..Perfekt vardagsmat och billigt är det dessutom.

4 pers

400 g falukorv
1 lök
2 persiljekvistar

Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2-1 dl korvspad
riven pepparrot efter smak och tycke
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka upp falukorven i skivor med skivad lök och persiljekvistar.
  2. Fräs smör och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka några minuter. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och grönsaker.