torsdag 25 april 2013

RUSTIKA BAGUETTER MED VALNÖTTER OCH OLIVER


Vi hade kalas för nån vecka sen för min man. Jag ville göra nåt bröd/baguetter men ville inte hålla på hela lördagen med att baka. 
Jag hittade detta enkla och smidiga recept på Allt om mat's hemsida. Såna här recept gillas skarpt. Och mycket goda blev dom oxå dessutom!! Dom blev inte så stora så det är perfekt att skära i sneda skivor och ha som tillbehör till mat/buffé.

4 st baguetter

25 g jäst
3 dl vatten fingervarmt
1 dl svarta kalamataoliver (grovt hackade)
1 dl valnötter (grovhackade)
1 msk honung
1-2 msk olivolja
1 tsk flingsalt drygt
6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke och blanda med fingervarmt vatten. 
  2. Tillsätt olja, salt och honung.
  3. Rör ner oliver och valnötter.
  4. Blanda ner mjölet. OBS! Degen ska vara kladdig.
  5. Strö 2 msk mjöl över degen och låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  6. Vält upp på mjölat bakbord utan att knåda. Dela degen i 4 delar och gör vridna baguetter på plåten utan att röra degen så mycket. 
  7. Grädda i 5 min på 250 grader.
  8. Stäng av ugnen och låt baguetterna gräddas i eftervärmen.




6 kommentarer:

  1. gahhh ser underbart gott ut mums tack för receptet kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Mycket fina baguetter och gott med nötter och oliver i!

    SvaraRadera
  3. Både oliver och nötter som är så gott. Det här receptet skall jag helt klart testa.

    SvaraRadera
  4. Hallå! Vad fina de såg ut och det låter jättegott, tack för receptet det kan bli bra till sommarens "picknickar". Ha en härlig helg Karin

    SvaraRadera
  5. Åh det låter supergott!

    SvaraRadera