tisdag 9 april 2013

BIFF I GRÖNPEPPARSÅS


Är det någon som såg Ola Conny och Morgan igår på TV??" En stark resa igen". Jag tycker dom är för goa, dom bjuder verkligen på sig själva. Vad tycker ni andra??

Den här rätten gjorde jag för ett tag sen och den blev himla god. Här kan man göra som man vill antingen blandar man ner cornichons i grytan eller har dem vid sidan om. Jag är inte så förtjust i såna utan la dom där mest för syns skull. Min man gillar dom dock.

4 pers

600 g utskuren biff
4 schalottenlökar
2 morötter
smör
salt, peppar
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
1 msk grönpeppar i lag
1 msk konjak (kan uteslutas)
1 1/2 dl cornichons

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök och morötter i smör i en panna. Tillsätt resten av ingredienserna utom cornichons och koka upp.
  4. Blanda ner kött och koka under lock ca 15 min. Vänd ner cornichons, smaka av med salt och peppar.

4 kommentarer:

  1. Så gott detta låter, grönpeppar använder vi alldeles för sällan och det är synd för det är en väldigt god krydda!

    SvaraRadera
  2. Grönpeppar är så gott, men jag använder det alltför sällan. Får nog göra det här receptet snart framöver.

    SvaraRadera
  3. Jag älskar grönpeppar men har svårt för programmen med OlaConny och gänget. Jag vet inte om de förstår riktigt hur mycket folk skrattar åt dem? Men grönpeppar är världens krydda tycker jag. Kram!

    SvaraRadera
  4. VAr i hela friden hittar man grönpeppar i lag? Letade på Coop Forum idag, ingen träff. Frågade en i personalen, hon såg ut som jag var ett ufo. Maken ska leta på Kvantum imorrn, men har du nåt tips om var det borde finnas? Vanlig torr grönpeppar har vi hemma, går det att använda den annars?
    Planen är att göra sånt här till söndagsmiddag. :) /Trollmamma

    SvaraRadera