lördag 16 mars 2013

SALAMIPASTA MED RUCCOLA, SOLROSFRÖ OCH VITT VIN


Usch vad tiden går fort, redan lördag igen, lite långt mellan inläggen ibland. Men jag läser era härliga bloggar men jag hinner inte alltid med att kommentera!!
Det här goda pasta receptet hittade jag hos Sandras matkrypin. jag har ändrat lite grann. Jag köpte ica selection extra stor pasta som passade bra här.

4 pers

500 g pasta
200 g valfri salami
1 ask cocktailtomater
1/2 färsk chili
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vitt vin
2 dl grädde
salt, peppar
solrosfrö
ruccola

Redning:
lite vatten och maizena

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. 
  2. Skär salamin i strimlor, finhacka vitlök och chili, halvera tomaterna och skär salladslöken i strimlor. 
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs vitlök och chili i lite olja tills det blir mjukt. Låt inte vitlöken bli för brun. 
  4. Tillsätt salladslöken och stek ytterligare någon minut. 
  5. Ha i salamin, grädden och vinet och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizena utrört i vatten.
  6. Häll av vattnet från pastan och blanda såsen med pastan och de halverade tomaterna. 
  7. Lägg upp på en tallrik och toppa med ruccola och rostade solrosfrö.



10 kommentarer:

  1. Åh, ser väldigt smaskigt ut! Salami är smakrikt!

    SvaraRadera
  2. Känner det! Är så mycket annat också som ska hinnas med i veckorna. Supergod pasta. Helt i min smak. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  3. Imorgon får jag hem en stor salami och då tackar jag för ett bra mattips som jag kan använda korven till! Kram

    SvaraRadera
  4. Åh, detta såg himla krämigt och gott ut. Fräscht!

    SvaraRadera
  5. Verkar vara riktigt gott och krämigt! Blir så huuungrig när jag tittar på bilden. :)

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gott det ser ut! Du är så duktig med kameran!!

    SvaraRadera
  7. Med så många goda ingredienser kan det inte bli fel. Såå gott det ser ut!

    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Vi har haft lite stiltje på pastafronten ett tag så jag tackar för inspirationen!

    SvaraRadera