Det här receptet hittade jag i senaste numret av Matmagasinet och det blev riktigt krispigt och gott. Och salladskålen i botten gör det ännu krispigare. En rätt som kommer att lagas många gånger här hemma!!
4 pers
250 g äggnudlar
250 g vitkål, fint strimlad
1 rödlök, strimlade
2 morötter strimlade
100 g cashewnötter eller jordnötter
olja
600 g laxfilé utan skinn
salt, peppar
150 g salladskål, strimlad
färsk koriander grovhackad
2 lime
Ingefärssås:
2 dl ljus soja
4 msk rårörsocker eller farinsocker
1 msk majsstärkelse
2 msk riven färsk ingefära
GÖR SÅ HÄR:
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
- Ingefärssåsen: Koka upp soja, socker, majsstärkelse och ingefära. Ställ åt sidan så länge.
- Fräs vitkål, lök och morötter lätt med nötterna i olja i en wok. Tillsätt nudlarna och såsen och rör om.
- Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Stek dem i olja på båda sidorna.
- Lägg salladskålen i botten på en tallrik, lägg på nudelwoken och överst laxen. Strö på hackad koriander och skär lime i bitar och pressa över.
Mums, vad gott det här lät! Jag tror minsann jag måste ta lax till middag imorgon!
SvaraRaderaTrevlig helg! Kram
Ser inte alls fel ut det där :) Älskar ingefära.
SvaraRaderaSå fräscht och gott, härligt god mat att drömma sej bort till varmare breddgrader med:)
SvaraRaderaDetta ser riktigt gott ut! Kan jag absolut tänka mig att bli serverad.
SvaraRaderaKram kram
Ser superfräscht ut, det här ska jag testa!
SvaraRaderaDet här låter riktigt mumsigt! Lax är favoritfisken:)
SvaraRaderaHelt i min smak! Ska testas!!
SvaraRadera