lördag 16 februari 2013

KORV MED KRÄMIG COUSCOUS


Couscous sallad har jag ätit förr men aldrig en sån här krämig variant. Den passar ju även till kyckling och annat kött. Perfekt på buffén. Och den var hur god som helst!! Dessutom snabb, enkel och billig!!

4 pers

600 g korv av valfri sort (jag tog lunchkorv tror jag)
5 dl kokt couscous som har fått kallna
80 g zucchini fintärnad
1 röd paprika urkärnad och finhackad
4 dl turkisk yoghurt
3 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 msk hackad färsk oregano
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Snitta korven och ugnsbaka i ca 10 min. 
  3. Blanda grönsakerna med couscous, grönsaker, vitlök, kryddor, oregano och yoghurt.
  4. Smaka av med salt och peppar.




9 kommentarer:

  1. Tack för tipset på den krämiga couscousen, vi äter det med jämna mellanrum men har aldrig tänkt att göra så här.

    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  2. Ser mycket gott ut : ) Tack för receptet! kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Smarrigt det såg ut... Couscous är så gott!!
    Trevlig helg
    Kram på dig
    Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  4. Krämig coucous är riktigt gott, passar ju perfekt till en god korv!

    SvaraRadera
  5. Vilken mumsig couscous!!! Jag som tycker att couscous lätt blir lite torr köper det här receptet rakt av! Tack!!!
    Kramar till dig!

    SvaraRadera
  6. Couscous är verkligen en underskattad godbit! Ser riktigt gott ut.

    SvaraRadera
  7. Åh vad gott med en krämig bulgur. Har spanat in recept med "gryn" kokta i kokosmjölk också, verkar gott!

    SvaraRadera