Månadens utmaning på Söta saker är denna gången 70-tal. Det var en riktigt kluring då det inte finns så många kända efterrätter just från 70-talet. Fick fråga min mamma vad hon brukade göra, en av de få sakerna hon kunde komma på var citronfromage. Jag har dock inte ätit det sen jag var liten, men det var riktigt friskt och gott. Jag toppade med riven Marabou black, och det passade så bra med både choklad och lakrits på toppen!!
4 pers
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl strösocker
4 gelatinblad
1 1/2 dl grädde
1 citron
GÖR SÅ HÄR.
- Blötlägg gelatinbladen i minst 5 min.
- Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
- Vispa grädden för sig och vitorna vispas i en ren torr bunke för sig till hårt skum.
- Riv ner skalet och pressa ner saften från citronen i äggsmeten.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite vatten i en kastrull. Rör ner det smälta gelatinet i äggsmeten. Blanda försiktigt ner äggvitorna i äggsmeten och därefter grädden. Rör om försiktigt så att luftigheten behålls.
- Häll fromagen i små snygga glas och ställ kallt ett par timmar.
Låter väldigt friskt och gott. Får jag testa ngn dag! :)
SvaraRaderaLåter mycket gott och bilden är verkligen aptitretande. Har själv klurat lite på 70-tals temat där men inte kommit på nåt... har heller inte orkat ringa mamma...
SvaraRaderaLakrits och citron är två smaker som passar ihop som hand i handske.
Lite 80-tal för mig. Fast tror det var på påse och vatten eller mjölk. Gott var det! Ska nog ha 80-talstema på en träff framöver så fick en idé där. Tack!
SvaraRaderaOch Marabou black på toppen...mmm....
SÅ gott det ser ut och citron och lakrits passar bra ihop!
SvaraRaderaFromage som e så gott :)
SvaraRaderaGott med kombination av citron och lakris!
SvaraRaderaLena från make a head food
Jag måste också lämna ett bidrag till 70-tals utmaningen. Citronformage är perfekt! Och fortfande mycket gott :-)
SvaraRaderaÅh, så fräscht! Citronfromage är ju fantastiskt gott! Jag tror inte att jag gjort det själv någon gång!
SvaraRaderaVilket bra bidrag, ser riktigt läckert ut:)
SvaraRaderaMmm så läckert. Citron är ju så frisk och fräscht.
SvaraRaderabyt gärna typsnittet på rubrikerna då blir det lättare att läsa
SvaraRaderaSjälvklart ska jag byta, ska vara lätt för alla att läsa!!
RaderaAldrig ätit fromage,smakar de som pannacotta eller mer som mousse?
SvaraRaderaser jättegott ut och underbar bild...mmm
Det är som en mousse fast fluffigare!!!
RaderaLjuvligt gott med citronfromage! Det var väldigt längesedan jag åt det till dessert. Måste nog testa det någon helg framöver.
SvaraRaderaDet låter supergott! Jag har aldrig gillat chokladmousse (Jag vet, jag är konstig!) så det är kul att se att det finns alternativ :)
SvaraRaderaÅH så gott! Har inte ätit citronformage på år och dar, får ta och göra det till dessert någon dag :D
SvaraRaderaLåter supergott och fräscht!
SvaraRadera