fredag 4 januari 2013

KÖTTFÄRS MED INDISK KRYDDA I PITABRÖD


Detta är en rätt jag gjort 1 gång tidigare för väldigt många år sen, sen har man bara bläddrat förbi sidan i recpeptpärmen. Vill man kan man baka egna pita bröd men jag har använt mig av frysta.

4-5 pers

500 g nötfärs
2 msk gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 lagerblad
2 cm kanelstång
20 kardemummakärnor
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk mald koriander
1 tsk garam masala
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
2 msk tomatpuré
ca 3 dl vatten
2 äpplen

Tillbehör:
Pitabröd 
sallad 
creme fraiche el matlagningsyoghurt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Bryn färsen i matfeltt i en gryta. Hacka löken och låt den fräsa med en stund.
  2. Tillsätt salt, alla kryddorna, vatten och tomatpuré. Fräs ytterligare några minuter tills vätskan kokat bort.
  3. Tärna äpplena och tillsätt dem. Koka några minuter äpplena ska fortfarande vara krispiga.
  4. Servera med sallad och pitabröd.


8 kommentarer:

  1. Jag tycker det är så gott med pitabröd och god fyllning!

    SvaraRadera
  2. Men så gott det låter, massa goda kryddor!

    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Enkelt men gott! Perfekt en fredagskväll. Kanske du har lust att vara med i min lilla tävling.

    SvaraRadera
  4. Härligt med kryddor, du vet ju att jag inte säger nej till indiskt :)

    SvaraRadera
  5. exakt såna såg ja när de gjorde på tv och alla sa mmmm va gott,så har redan skrivit upp och lagt på todo listan.

    SvaraRadera
  6. Mmm vad gott det låter. Så hungrig jag blir:)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  7. Färs i pita är ju så gott. Kul med något annat än tacokrydda!

    SvaraRadera