Den här äppelpajen blev en favorit hos sonen. Härlig söt och knäckig i smaken och enkel att göra. Servera med hemgjord vaniljsås. Receptet hittar du här.
8 pers
8 pers
5 äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (eget vaniljsocker hittar du här)
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugen på 200 grader. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter och lägg i äppelklyftorna. Strö över kanel.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner det smälta smöret och ägget. Bred degen över äppelskivorna. Platta till degen. Pudra över lite kanel före gräddningen.
- Grädda i 40 min i nedre delen av ugnen. Pajen ska få en gyllenbrun färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Jösses så gott!
SvaraRaderaDetta ser riktigt gott ut Tina. När kan jag komma på fika? Mums! ;)
SvaraRadera