tisdag 7 februari 2012

PAD THAI



När vi var i Thailand första gången gick vi på en matlagningskurs och lagade många goda thairätter. Det här receptet kommer från just den här matlagningskursen.

4 pers

500 g kycklingfilé
300 g breda risnudlar
1 burk böngroddar, gärna färska
3 ägg
2 msk hackad vitlök
3 msk hackad schallotenlök
3 msk socker
2 msk fisksås
1 msk ljus soja
3 msk hackade jordnötter
1/2 dl hackad gräslök, skurna i ganska stora bitar
2 msk tamarindjuice eller vinäger
2 lime skurna i klyftor
1 msk torkad chili (valfritt)

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm olja i en wok. Tillsätt vitlök och schallotenlök och fräs en stund. Tillsätt tunt strimlad kycklingfilé och fräs några min till. Blöt nudlarna enligt förpackningen och tillsätt dem. Rör om ordentligt.
  2. Flytta över nudlarna till sidorna på woken. Knäck äggen i "hålet" och rör om tills det blir en äggröra. Blanda sen med nudlarna. 
  3. Tillsätt böngroddarna, gräslöken, jordnötterna och torkad chili (om man vill). Rör om.
  4. Servera med limeklyftor som är gott att pressa på.



1 kommentar: