fredag 6 januari 2012

MAZARINER


Mazariner gjorda på hemmagjord Mandelmassa är extra gott!!

20 st

Mördeg:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g florsocker
10 g salt

Mazarinmassa:
300 g mandelmassa
150 g smör
150 g ägg (3 st)

Glasyr:
200 g florsocker
40 g ljummet vatten (3 msk)

GÖR SÅ HÄR:

  1.  Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda allt till en smidig deg och kyl sedan.
  3. Rör ner lite smör i taget i mandelmassan. Det är viktigt att massan är klumpfri. Sätt blandningen i kylen.
  4. Kavla ut mördegen så att den blir ca 2 mm tjock.
  5. Fodra mazarinformar med mördeg och skär bort överbliven deg.
  6. Fyll 2/3 av varje form med mazarinmassa.
  7. Baka av dem i 15 min.
  8. Låt dem svalna.
  9. Blanda sockret och vattnet så att det blir klumpfritt och bre över mazarinerna

4 kommentarer:

  1. Något av det godaste man kan få i kakväg är nybakade mazariner med mycket glasyr på, så gott!

    En fin helg önskar vi dej.

    SvaraRadera
  2. Tänk jag har aldrig bakat mazariner. Och ändå är det så gott. Dina ser jättefina ut. Kanske ska våga mig på ett försök.
    Hoppas du får en trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. åh, mazariner är bra gott det! :)

    SvaraRadera