Det här receptet hittade jag i en gammal Viktväktarbok. Hur gott som helst. Passa på att göra en stor laddning när du ändå håller på med långkok. För en gryta ska koka i många timmar. I receptet står det att det ska koka i 20 min, men det är alldeles för lite. Köttet ska ju bli så där mört och gott.
4 pers
500 g högrev
2 msk kinesisk soja
4 dl köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 rotselleri i bitar
1 stor morot i slantar
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
3 msk chilipulver
svartpeppar
2 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
1 grön paprika
GÖR SÅ HÄR:
- Skär köttet i grytbitar och bryn dem. Lägg över i gryta. Vispa ur stekpannan med vatten och tillsätt det samt köttbuljong i grytan. Tillsätt soja, tomatpuré och chilipulver.
- Låt det koka i minst 2 timmar.
- Pressa i vitlöken. Lägg i rotsellerin och moroten. Låt koka ytterligare i ca 20 min.
- Blanda vetemjöl och vatten till en redning och häll i grytan. Tillsätt tärnad paprika och låt puttra i några minuter.
- Servera med ris.
ojdå, 20 minuter det kan man kalla snabbmat:)
SvaraRaderaMmm... Så gott med grytor som får puttra en stund och köttet blir riktigt mört.
SvaraRaderaMen tack! Ligger ett kilo högrev i frysen och inte vetat vad jag ska göra med det. Detta blir det, perfekt :-)
SvaraRaderaa håller med,tar runt 2,5tim då ja gör,och köttet går så där sönder i munnen,helt underbart gott och detta ser riktigt mumsigt ut.
SvaraRaderaSer gott ut för vegetarianer för mig får det bli med Quorn och då kokas det naturligtvis inte såå lång tid! ;)
SvaraRadera