Då har man julpyntat och gjort det fint och mysigt till förste advent. Det är fortfarande ingen snö, det regnar och stormen Berit är på ingående sägs det, den ska väl nå sin kulmen i morgon. Då kanske det inte blir någon julskyltning.
Men vad passar då inte när man pyntat färdigt och stjärnorna lyser i fönsten om inte en alldeles förträffligt len och god saffrans pannacotta!!
4 pers
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (1/2 g)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
- Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 min.
- Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull
- Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
- Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
- Häll upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
Garnera med passionsfrukt
otroligt va gott de ser ut.
SvaraRaderaLåter så gott, älskar både pannacotta och saffran båda två.
SvaraRaderaStormen har verkligen slagit till ordentligt, skyltsöndagen gav vi upp tidigt...
Den blev nog inställd överallt!! På vissa ställen skjuter dom upp den till den kommande söndagen, vet inte hur det är där i Ängelholm!!
SvaraRadera