tisdag 4 oktober 2011

THAIKÖTTBULLAR MED JORDNÖTSSÅS


4 pers

500 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk röd currypasta
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad vitlökskrydda
1 msk smör

Jordnötssås:
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 gula lökar
1 tsk paprikapulver
1 tsk röd currypasta
1 msk smör
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 dl grovhackade jordnötter
1/2 tsk malen spiskummin
2 msk hackad färsk koriander

Grönsaksblandning:
2 dl strimlad rotselleri
2 dl strimlad morot
150 g sockerärter
150 g minimajs
1 msk rapsolja
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt, currypasta, riven ingefära och pressad vitlök i en skål. Arbeta ihop smeten och forma till köttbullar.
  2. Stek köttbullarna i lite smör i en stekpanna tills de har fått färg. 
  3. Skala vitlöksklyftorna. Skär paprika i små bitar och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök, vitlök, paprikapulver och currypasta i lite smör. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter och spiskummin. Låt såsen koka upp och låt stå och koka ihop på svag värme i ca 10 min.
  4. Lägg i köttbullarna och låt dem puttra med i 5 min. Strö över hackad färsk koriander.
  5. Skala rotselleri och morot. Skär grönsakerna i smala strimlor. Stek i rapsolja i några minuter i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar