4 pers
400 g tagliatelle
olja
4 kycklingfiléer
3 tomater
1 msk smör
100 g gorgonzolaost
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl grädde
1 dl kycklingbuljong
olivolja till stekning
1 liter färsk spenat
salt, peppar.
GÖR SÅ HÄR:
- Koka pastan. Lägg kycklingfiléerna i olja.
- Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnhus och skinn. Tärna köttet.
- Smält smöret i en kastrull. Mosa ner osten och vitlöken i smöret. Häll på grädde och kycklingbuljong. Låt koka på svag värme i ca 10 min, salta och peppra.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs spenaten i ett par minuter, krydda med salt och peppar.
- Stek kycklingfiléerna tills de får fin färg och är genomstekta.
- Servera kycklingen med pastan, spenaten, såsen och tomaterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar