6 pers
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 msk linfrö
3 msk kallt vatten
Fyllning:
400 g köttfärs
1 pkt bacon
2 krossade vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl buljong
4 dl grädde
2 msk ajvar relish
1 röd paprika
5 plommontomater
2 lökar
2 dl riven ost
3 ägg
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka samman smöret, mjölet och linfrö till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut och klä en pajform. Nagga degen. Ställ formen kallt i minst 30 minuter.
- Skär baconet i små bitar. Bryn färsen, baconet och vitlöken i smör. Rör i vetemjölet och tillsätt buljong, 1 dl grädde, ajvar relish salt och peppar.
- Rosta paprikan svart i ugnen. Lägg i plastpåse och skala sen av skalet. Dela paprikan i bitar.
- Tillsätt i köttfärsen. Låt puttra i 5 minuter
- Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 15 min.
- Häll köttfärsfyllningen i pajskalet. Lägg på lök i klyftor och skivad tomat. Vispa ihop resterande grädde och ägg och häll över köttfärsfyllningen. Strö på riven ost.
- Sätt in pajen i ugnen i 25 min.
Servera med en god sallad. Vitlöksdressing är gott till.
Helt underbar paj, har blivit en favorit hemma hos mig! :) Hälsningar Bella
SvaraRadera