6-8 Stora
3 1/2 dl vetemjöl Special
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 1/2 dl hackad choklad
1 dl kakao
125 g smör
2 1/2 dl muscuvadosocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mjölk
1/2 dl kesella
FLUFF:
1 dl smör
1 vaniljstång
1/2 dl kakaopulver
5 dl florsocker
1/2 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt den hackade chokladen. Ställ åt sidan.
- Vispa smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Häll i kakaon och vispa hastigt ihop. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk, kesella och blanda noggrant.
- Blanda ner dom torra ingredienserna och den hackade chokladen. Rör bara om tills ingredienserna blandats. Rör inte för mycket.
- Fördela smeten (gärna med spritspåse) i muffinsformar så att dom är fyllda till 3/4. Ställ ner i en muffinsform. Grädda i 20-25 min. Ta ut och låt svalna på galler.
FLUFF:
- Vispa smöret luftigt med elvisp. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Tillsätt vaniljen och kakaon i smöret. Tillsätt florsockret i omgångar. Blanda i mjölken.
- Spritsa på cupcakes när dom är svala.
Hej Tina!
SvaraRaderaTack för receptet! Jag hade tänkt baka cupcakes för första gången i mitt liv imorgon, haha, och jag tyckte att frostingen lät underbar. Ska testa den imorgon. Jag hoppas att den är fast i konsistensen så att dekoreringen blir skarp :-)
Återkommer ifall jag lyckades! haha :)