Så här dagen innan nyårsafton lägger jag ut det andra sillreceptet som jag gjorde till julafton. Receptet kommer från tidningen Buffé och det var riktigt mycket goda smaker i den här sillen. Gör den på 5 minuterssill så blir det smidigt och enkelt.
För er som vill ha lite tips på lite nyårsdesserter kan gå in HÄR och kolla.
6-8 pers
1 förpackning 5-minuters sill (420 g)
1 rödlök
ca 5 cm purjolök
20 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn
10 vitpepparkorn
1 tsk citron/limepeppar
1 dl finskuren dill
1 syrligt äpple
1 msk färskpressad citronjuice+finrivet skal
GÖR SÅ HÄR.
- Häll av sillen, spara 2 msk av lagen. Skala och finhacka rödlöken. Skär purjolöken i tunna strimlor. Stöt pepparkornen grovt i en mortel. Skär sillen i bitar på snedden.
- Blanda ihop sill, rödlök, purjo, pepparsorterna, dill och 2 msk av lagen. Täck över och låt stå minst 3 timmar i kylen före servering, rör om några gånger under tiden.
- Vid servering: Dela, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda med citronjuicen så att äpplet inte mörknar. Blanda detta med sillen. Toppa med lite finrivet citronskal.