onsdag 9 maj 2012

KASSLERGRATÄNG

 
Den här kasslergratängen är härligt krämig och god.

4-6 pers

3 dl ris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
1 paprika
2 rödlökar
2 msk smör
5 ananasringar
4 tomater
500 g benfri kassler
250 g mjukost
2 dl grädde
curry efter smak
salt

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka riset i buljongen. Kärna ur paprikan och skär i små tärningar. Rör ner det i det kokta riset. Bred ut riset i en smörad form.
  2. Skala och skär lökarna i tärningar och puttra dem mjuka i smör. Skär ananasbitarna i bitar, hacka tomaterna och tärna kasslern. Blanda ihop med löken och lägg ovanpå riset.
  3. Rör ut mjukosten med grädde och smaksätt med curry och salt. Häll såsen över gratängen och ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20-25 min tills rätten är genomvarm och har fått fin färg. Servera med sallad.

1 kommentar:

  1. Hallå där! såg precis att jag är med i din blogglista. Vad glad jag blir..Tack! :-)

    SvaraRadera